Kirjallisuuden pitää ruokkia sielua!

Tervetuloa peremmälle Foorumit Lukupiiri Kirjallisuuden pitää ruokkia sielua!

Esillä 2 viestiä, 1 - 2 (kaikkiaan 2)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #336
  AMK
  Avainmestari

  Minun on vaikea löytää todella hyviä lukuromaaneja. Tarkoitan lukuromaanilla sellaista teosta, joka imaisee lukijansa omaan maailmaansa ja josta on haikea erota kirjan päättyessä. Pidän teoksista, joita lukiessa opin uusia asioita tai voin samaistua sellaisiin ihmisiin, joihin en ole koskaan omassa elämässäni kohdannut.

  Minua kiehtoo myös se, että kirjailija tuo teoksessaan esiin minulle uusia asioita, joihin hän itse on huolellisesti perehtynyt. Joskus harvoin autofiktiivinen teos onnistuu tässä myös. Silloin siinä täytyy olla muutakin sisältöä kuin päähenkilön henkilökohtaiset kriisit tai hankalat perhesuhteet.

  Kirjat, jotka tekivät minuun viimeksi suurimman vaikutuksen olivat Tommy Orangen Ei enää mitään, Joonatan Tolan Punainen planeetta ja Sally Salmisen Katrina. Näistä Tolan teos oli autofiktiivinen, mutta luin sitä kuin mitä tahansa sepitteellistä romaania.

  #386
  AMK
  Avainmestari

  Vihdoinkin olen löytänyt kunnollisia, sielua ruokkivia kaunokirjallisia teoksia.
  Meri Valkaman Sinun, Margot oli aivan upea. Taitavasti kirjoitettu romaani, jossa kaikki kaikki henkilöt olivat uskottavia ja samaistuttavia. Yleensä en pidä teoksista, joissa kuljetaan kahdessa tai useammassa aikatasossa, mutta tässä teoksessa tuo ratkaisu oli perusteltu. Kun romaani päättyi, olin vaikuttunut ja liikuttunut. Rakastan tuollaisia loppuja, jotka saavat tunteet pintaan.

  Toinen teos, johon koukutuin välittömästi, oli Kuutti Kosken Zeniitti. ihailen ihmisiä, jotka osaavat kirjoittaa historiallisia romaaneja.

Esillä 2 viestiä, 1 - 2 (kaikkiaan 2)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.